לידנצ'נא יכארוט - קדירת ירקות שורש אתיופית לא חריפה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות עבות
- חצי כרוב חתוך לרצועות
- שלושה בצלים גדולים טחונים דק
- מלח לפי הטעם
- כף כורכום
- שום כתוש
- כף אבקת זנגויל
- חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מבשלים את הבצל הטחון ללא שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את השמן וכורכום ומטגנים למשך 5 דקות. מוסיפים את הגזר, והכרוב ומאדים למשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים במעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה. לקראת סיום מוסיפים את השום, הזנגוויל הטחון ומלח על פי הטעם ומבשלים לחמש דקות נוספות עם מכסה פתוח עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם כמעט עד הסוף. בשלב האחרון חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן על מנת שהתבשיל לא ידבק לתחתית הסיר וייצרב. בתיאבון.