גיבץ'
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- 2 בצל קצוץ
- כרובית אחת מופרדת לתפרחות
- 2 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
- 4 זוקיני ירוק חתוך לקוביות בינוניות
- 2 פלפל אדום חתוך לקוביות של 3 ס"מ
- 4-5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 6 שיני שום פרוס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
לטגן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות ולאחר מכן מוסיפים את שאר הרכיבים בסדר הבא, בהפרש של 2-3 דקות אחד מהשני. כרובית, חצילים, זוקיני, פלפל אדום ועגבניות. ממתינים עד שכל הירקות מגירים את הנוזלים (כרבע שעה) ומוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל. מערבבים את הסיר בעזרת כף עץ וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת עד שרוב הנוזלים מתאדים. לאחר מכן מוסיפים את השום ומערבבים שוב, לאחר 5-10 דקות המנה מוכנה.