קק קיי וואט- תבשיל אפונה חריף לשלושה סועדים
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- 100 גרם אפונה מבושלת במים
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 3 כפות שמן
- לתערובת החריפה- כף פפריקה חריפה, כף פפריקה מתוקה מעורבבים יחד
- מלח לפי הטעם
- 3 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל ללא שמן עד להשחמה. לאחר מכן מוסיפים 3 כפות שמן ומטגנים למשך 2 דקות. מוסיפים את תערובת התבלינים ורבע כוס מים וממשיכים לטגן עד לבישול מלא של הבצל. מוסיפים את האפונה ומים עד לגובה קו האפונה, מביאים לרתיחה (כ- 20 דקות) ומפעם לפעם מערבבים. מוסיפים שום ומתבלים במלח. מבשלים על אש נמוכה כ- 5-10 .