מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> מתכון לפסח: עלי בלינצ'ס כשרים לפסח

מתכון לפסח: עלי בלינצ'ס כשרים לפסח

מתכון לפסח: עלי בלינצ'ס כשרים לפסח

תיאור המתכון

באדיבות רבקה רוזנבלט מסעדת צימעס

החומרים יחסית פשוטים אך יש לעקוב אחר הוראות ההכנה

מרכיבים

אופן ההכנה

"להמיס" את קמח תפוחי האדמה במים קרים על מנת שלא יווצרו גושים. בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
מוסיפים את קמח המצה, השמן, המלח ואבקת האפייה ומאחדים את שתי התערובות.

מורחים שמן במחבת טפלון ובעזרת מצקת יוצקים את התערובת. מחכים כ-4 דקות והופכים לעוד דקה אחת.
מעבירים את העלה על מגש או צלחת גדולה.

טיפים להכנה:
•יש להכין שתי צלחות ולא להניח עלה חם על עלה קר כל עוד הוא לא התקרר.
•המחבת צריכה להיות חמה אך לא במצב שהיא מעלה אדים.
•רצוי להפוך עם כף עץ שטוחה רחבה.
•יש לערבב את התערובת לפני כל מזיגה כי לקמח תפוחי האדמה יש נטייה לשקוע.
•ניתן להכין את העלים מספר ימים לפני השימוש אך רצוי להפריד ביניהם עם ניילון נצמד על מנת למנוע הדבקות.

שני רעיונות קלים למילוי- לפני ההגשה רצוי לחמם מספר שניות במיקרוגל
לארוחת בוקר ניתן למלא בגבינה רכה מסוג שאוהבים ולהוסיף כיד הדמיון – בצל ירוק קצוץ או אנשובי לגלגל לפזר מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ולהקרים כ 2 דקות בטוסטר.
כנשנוש ליד קפה- ניתן למרוח ריבה משובחת ולפזר מעט קקאו ולגלגל ומעל לצקת מעט קרם פרש או רוטב שוקולד.

המתכון באדיבות
מסעדת צימעס משכית 27, בית קורקס, הרצליה הצג טלפון