מרק תותים על קרם ברולה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות דיטה ממסעדת דיטה
מרכיבים
- קרם ברולה:
- ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז
- 120 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- מקל וניל
- גבעול טימין
- מרק תותים:
- חצי קילו תותים טריים
- חמישים מ"יל מיץ לימון טרי
- 150 מ"יל מיץ תפוזים טרי
- 100 גרם סוכר
אופן ההכנה
קרם ברולה: מרתיחים את השמנת עם הסוכר. את מקל וניל חוצים לשניים ומנקים את הגרעינים, מוסיפים את המקל ומורידים מהאש לפני הרתחה. טורפים החלמונים ותוך כדי טריפה מוסיפים בהדרגה את השמנת למניעת גושים שעלולים להיווצר. מעבירים את התערובת לכלי הגשה עמוקים עמידים בחום (לאחר מכן יבוא מרק התותים על הקרם). את הכלים מניחים בתוך תבנית עם מים רותחים המכסים את הכלים עד לחצי הגובה. מעבירים לתנור ב- 105 מעלות לכ- 45 דקות. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לאחר שקרם הברולה התקשה, מפזרים עליו סוכר חום (רצוי עם ברנר לשרוף את הסוכר)
למרק התותים: טוחנים את החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
מוזגים את המרק על קרם הברולה ומקשטים בחצאי תותים טריים.
ניתן ללוות בכדור גלידה בטעם פירות יער או פסיפלורה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת דיטה-בר מסעדה
רוטשילד 45, פינת אחד העם 54, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|