דורו קיי וואט-תבשיל קדירה אתיופית פיקנטית של שוקי עוף וביצים חומות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- 8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)
- 4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)
- 2 ק"ג בצל לבן טחון דק
- 70 גרם שום קצוץ
- 50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל טחון, קצח טחון, פלפל שחור טחון, פפריקה חריפה, וזנגוויל טחון).
- כפית שטוחה של מלח
- כף שטוחה הל טחון
- 30 גרם שורש זנגוויל טחון דק
- כוס שמן
אופן ההכנה
בסיר על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל להזיע. מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 ד'. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.
מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם פותחים את המכסה ובוחשים. אחרי עשר דקות מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים ל 10 דקות נוספות. בסוף מוסיפים את שאר התבלינים והביצים מביאים לרתיחה ומורידים את האש למשך 15 דקות נוספות.
בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך. מגישים חם על אינג'ירה.
בתיאבון!!