ראסול (שפונדרה עם שעועית לבנה)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- 6 נתחי שפונדרה (אסאדו) ללא עצם כ- 500 גרם כל אחד
- 2 גזרים
- 2 שורשי פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי (לחתוך ולצרף את העלים לעלי הפטרוזיליה)
- 2 צרורים עלי פטרוזיליה קשורים
- 2 בצלים
- 1 ק"ג שעועית לבנה חצי מבושלת (מומלץ מזן בובס)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לחרוץ את כל ירקות השורש ל- 2 ס"מ
אופן ההכנה
לבשל את הבשר והשורשים כשעה לתבל מעט במלח ופלפל ולהוסיף את השעועית, העלים ולהמשיך בבישול לעוד שעה עד שעה וחצי. בודקים את תיבול התבשיל ומתקנים עם פלפל ומלח לפי הצורך. כשהבשר רך ונעץ בו מזלג בקלות סימן שהוא מוכן. להגשה: מסדרים את הבשר בצד הצלחת כשלצידו מניחים את השעועית, חזרת וניתן להוסיף בצד חמוצים.