פילה לברק בסגנון רוסי צרפתי חגיגי
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון קל להכנה שהוא גם מזין, גם טעים והכי חשוב.. בריא! באדיבות סטס אברמוביץ ממסעדת באבא יאגה.
מרכיבים
- 300 גרם פילה לברק
- מלח אטלנטי
- מיץ לימון מלימון אחד
- 150 מ"ל יין גוורצטרמינר
- כפית פלפל ארבע עונות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 ברוקולי חתוך לקוביות בינוניות
- בטטה חתוכה לקוביות בינוניות
- גזר חתוך לקוביות בינוניות
- בצל פרוס לרצועות בינוניות
- תפוח אדמה חתוך לקוביות בינוניות
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
בתחתית כלי חרס חסין מאש מפזרים מעט מלח אטלנטי ומניחים את הפילה במרכז.
מערבבים יחד את מיץ הלימון, היין ופלפל ארבע העונות ויוצקים על הפילה. בקערה מתבלים את הירקות במלח, פלפל ושמן זית . מסדרים מעל הדג את הירקות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הכלי למשך 15 דקות. לאחר מכן מכסים בנייר כסף, מורידים את החום ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות לעוד כשעה.
•כשהמנה מוכנה מגישים עם מעט מרוטב היין שנותר מהאפייה.