חריימה טריפוליטאי קלאסי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף בני בריגה, מסעדת קסרול: תבשיל דגים כמו במרוקו.
מרכיבים
- כק"ג דגי ים לפי בחירה (רצוי בורי או לוקוס)- מחולקים ל- 3 (ראש, גוף וזנב)
- ראש שום (12 שיני שום) קלוף ופרוס
- 3 כפות פפריקה חריפה
- 4 כפות פפריקה מתוקה
- כפית גדושה של מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית קימל טחון (רצוי קרוייה- סוג של קימל טחון)
- כפית כמון
- 3/4 כוס שמן
- 1 לימון טרי
- מים
אופן ההכנה
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה מטגנים דקה. מוסיפים את הרסק. בוחשים מהר מהר למספר שניות. מוסיפים את התבלינים ו- 3 כוסות מים. מניחים את הדג כשהמים מכסים את הדג לשלושת רבעי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים לרבע שעה. בודקים טעמים ומשלימים תיבול. מגישים לצד לימון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קסרול
לילינבלום 3, נווה צדק, תל אביב
הצג טלפון
077-5448004
|