גפילטע פיש סגול (על בסיס סלק)
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות זמי שרייבר מסעדת סנדר (החל מ- 1948)
מרכיבים
- קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
- 2 ביצים קשות
- 2 ביצים חיות
- 2 בצלים
- 7 סלקים קלופים
- כפית פלפל שחור
- מלח על פי הטעם
- 2 כפות סוכר
- 100 גר' קמח מצה
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה
את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. לתוך העיסה טוחנים עוד סלק אחד קלוף. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. נותנים לעיסה לשכב יחדיו במקרר למשך כשעתיים לפחות על מנת שכל הטעמים יתאחדו והבלילה תצבע היטב מהסלק.
מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, פרוסות מ- 6 סלקים נוספים ועלי דפנה (חשוב שיהיה הרבה סלק בציר על מנת שצבע הקציצות לא ידולל בבישול). מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הסלק ששימש כמצע לדגים בסיר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
הצג טלפון
03-5371872
|