מרק ירקות אתיופי מסורתי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גזר בינוני
- 50 גרם עלה סלרי טריים
- 2 קישואים טריים
- גמבה אחת
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות שמן
- 2 עגבניות
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה, גזר ובצל וקוצצים אותם בגודל בינוני. את הבצל מטגנים בשמן בסיר עד לשקיפותו. מוסיפים את הגזר ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מוסיפים את תפוחי האדמה, קישואים, הגמבה והעגבנייה. מבשלים הכל יחד כ- 20 דקות ומידי פעם בוחשים, לאחר 10 דקות מוסיפים עוד חצי כוס מים. מרתיחים מים בסיר נפרד ויוצקים אותם לתוך הסיר עד לכיסוי הירקות כס"מ מעל גובהם בסיר. מוסיפים עלי סלרי ומלח ומרתיחים את התבשיל כ- 10 דקות לאחר מכן מורידים את האש למשך 5 דקות נוספות והמרק מוכן.