חציל בגמבה רומני
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- 1 ק"ג חציל קלוי
- 2 ק"ג גמבה אדומה או פלפל אדום מתוק
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית פלפל אנגלי
- 1 כף שום כתוש
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1/3 כוס חומץ + מעט שמן
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה סיר עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, 3 ליטר מים וכפית מלח.
בזמן הרתיחה חוצים את הגמבה לחצי ונקים מגרעינים.
ברתיחת המים בסיר מוסיפים את הגמבה, חולטים כ- 13 דקות, מצננים ומסננים. כמו כן יש להפריד את עלי הדפנה והפלפל האנגלי מהגמבה ולזרוק.
טוחנים טחינה גסה את הגמבה לאחר צינונה יחד עם החציל במטחנה ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.