מתכון לפסח: לביבות תפוחי אדמה וצימוקים כשר לפסח
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות רבקה רוזנבלט מסעדת צימעס
מרכיבים
- 6 תפוחי עץ גדולים מסוג גרנד-חמצמצים
- ½ כוס צימוקים לבנים
- 3 כפות גדושות קמח תפו"א
- 4 כפות שקדים טחונים
- 4 ביצים מס' 1
- 2 כפיות גרידת לימון
- 2 כפות ריבה ללא פרי
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/8 כפית קינמון
- 1/8 כפית ציפורן טחון
- 1/8 כפית הל טחון-לא חובה
- מרגרינה לטיגון/חמאה
אופן ההכנה
את הצימוקים משרים במים רותחים, סוחטים היטב (עד לריכוך) וקוצצים אותם. ניתן גם במעבד מזון רק שלא יהפכו לעיסה.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגרדים את התפוחים בפומפייה גסה. מניחים במסננת לניקוז המיצים וסוחטים היטב.
מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד כ- 10 דקות על מנת שהסוכר ימס.
מחממים מרגרינה לטיגון במחבת בחום נמוך על מנת שלא תישרף. בעזרת כף מחוררת יוצקים את הלביבות למחבת. מטגנים לאט בחום נמוך עד להזהבה מכל צד.
מניחים על נייר סופג.
•להגשה ניתן לחמם להגיש עם כף קרם פרש או שמנת חמוצה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת צימעס
משכית 27, בית קורקס, הרצליה
הצג טלפון
09-9561144/5
|