מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> בראוניז אגוזים ושוקולד לבן

בראוניז אגוזים ושוקולד לבן

בראוניז אגוזים ושוקולד לבן

תיאור המתכון

מתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מתוך ספרו החדש "מיקי שמו- המיטב"
בהוצאת "על השולחן"

למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית עם טעם אגוזי נפלא.

מרכיבים

אופן ההכנה

1 .מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 .מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 .יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
4 .אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
.5 מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. טיפ מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.