בראוניז אגוזים ושוקולד לבן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מתוך ספרו החדש "מיקי שמו- המיטב"
בהוצאת "על השולחן"
למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית עם טעם אגוזי נפלא.
מרכיבים
- חומרים לתבנית בגודל 25”35 ס"מ:
- 400 גרם חמאה רכה
- 400 גרם (2 כוסות) סוכר
- 3 ביצים גדולות (מס’ 1)
- 1 כפית תמצית וניל
- 210 גרם (11/2 כוסות) קמח
- 2 כוסות אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
- 50 גרם שוקולד צ’יפס מריר
- 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
- 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן ההכנה
1 .מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 .מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 .יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
4 .אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
.5 מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. טיפ מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר