שוקי ברווז ברוטב פירות יער
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הברווז מככב במתכוני בישול גורמה ומסעדות פאר אך, מחירו הזול יחסית למנות בשר יוקרתיות מצדיק את השימוש שנעשה בו בבישול ביתי לאירועים וחגים. לקראת פסח כצל'ה מציע מספר מתכונים חגיגיים:
מרכיבים
- • לשוקיים:
- 5 שוקי אווז
- מיץ מתפוז אחד.
- כף סילאן
- חצי כפית ג'ינג'ר גרוס
- מלח גס, פלפל גרוס.
- • לרוטב:
- חצי ליטר ציר בקר.
- כוס אוכמניות (אפשר קפוא).
- כוס פטל (אפשר קפוא).
- כף סילאן, מלח, פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
• השוקיים:
מנקים את שוקי הברווז, מעודפי שומן.
מעסים במיץ התפוזים, סילאן, ג'ינג'ר, מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
אופים מכוסה ב 180 מעלות כשעה וחצי.
לפני ההגשה משחימים את השוקיים במחבת רחבה עם שאריות שומן הברווז.
• הרוטב:
בסיר קטן מצמצמים את ציר הבקר כדי שליש.
בוחרים כמה פירות יער לקישוט המנה את שאר פירות היער טוחנים עם ציר הבקר בעזרת מעבד מזון או בלנדר ידני.
מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. שומרים את הרוטב חם אבל לא להרתיחו.
הערות
להגשה:
יוצקים מעט מהרוטב על השוקיים ומקשטים בפירות יער.
מומלץ להגיש עם פירה עשיר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כצל'ה
מרכז שרונה , כפר סבא
הצג טלפון
09-7401091
|