סלט לבבות ארטישוק
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כמה אהבה אפשר לשים בסלט אחד? לפי רונימוטי- המון! לפניכם מתכון מיוחד המתאים במיוחד כמנה ראשונה, סלט עושים באהבה (רצוי עם לבבות ארטישוק) או שלא עושים בכלל!
מרכיבים
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- ארבעה ארטישוקים טריים
- 2 בצלים לבנים
- סלרי אמריקאי
- צרור פטרוזיליה קטן
- שלוש כפות צנובר קלוי
- 50 גר' פרמז'ן (רצוי מאיכות טובה)
- מיץ משני לימונים
- חצי כוס שמן זית
- חומץ
- מלח ים אטלנטי
- 5 חלמונים
אופן ההכנה
מנקים ארטישוקים עד שנשארים לבבות נקיים. חותכים בצל לשמיניות, מניחים במגש ומתבלים בשמן זית ומלח גס. את המגש אופים בתנור על 180 מעלות, 15-20 דק' או עד שהבצל מזהיב ומתרכך. פורסים סלרי אמריקאי לפרוסות דקות ואלכסוניות, מקלפים שורש סלרי ובעזרת קולפן מגלפים אותו לשבבים. חוצים את לבבות הארטישוק לחצאים. בסיר קטן מרתיחים מים עם 2 כפות חומץ. חולטים החלמונים במים למשך 20 שניות ומקררים בקערה עם מים קרים. מערבבים את כל החומרים מלבד החלמונים בקערה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח גס, מפזרים את הצנוברים הקלויים ומחלקים למנות כאשר מעל כל מנה מניחים חלמון ביצה אחד.