מתכון לפסח: קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאכלי עדות ''מעורבבים'' לפסח
מאת השף שאול בן אדרת ''קימל''
מרכיבים
- לפראסה:
- 2 ק''ג כרישה
- 3 ביצים
- 3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
- 1 כוס קמח מצה
- לרוטב הדלעת:
- 1 ק''ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סחוג אדום
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
לחתוך את הכרישות לפרוסות ולהרתיחן. לבשל עד לריכוך כ-20 ד'. לסנן מנוזלים. לטחון את הכרישה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר ידנית (אם אין אז במג'ימיקס). להוסיף את קמח המצה, הפלפל, המלח והביצים ולעשות קציצות. לטגן 2 דק' מכל צד עד להשחמה.
לבשל את הדלעת עד לריכוך במשך 1/2 שעה. להוציא ולמעוך עם מזלג גס. להוסיף את המלח, הסחוג, השמן הדבש והנענע. לערבב.
להגשה: כף רוטב עם 2 קציצות פראסה. נ
יתן להגיש חם או קר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר