מתכון לפסח: ג'חנון כשר לפסח ממולא חציל רומני
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאכלי עדות "מעורבבים" לפסח
מאת השף שאול בן אדרת "קימל"
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח מצה
- 2 כוסות מים
- 1 חב' מרגרינה
- פלפל מלח לפי הטעם
- 4 כפות שמן
- 2 חצילים
- 8 שיני שום
- 1 גמבה טריה קצוצה לקוביות קטנות
- 4 כפות דבש סילאן
אופן ההכנה
לערבב את הקמח, המים המרגרינה והשמן ולהוסיף מלח פלפל לפי הטעם. ליצור בצק קשה. להכניס למקרר למספר שעות.
לקלות את החצילים על האש עד לריכוך, לקלוף מהקליפה ולהוסיף את השום, המלח, הפלפל והגמבה. לערבב. להוציא את קמח הג'חנון, לרדד וליצור כדורים בכף היד. ליצור בכוסות עיגולים. למלא בחצילים ולסגור יחד לכדור בצק. להניח בסיר ג'חנון נייר פרגמנט, ועליו להניח את כל הכדורים. לשים מעל 1/2 חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות, ואת הסילאן. להכניס לתנור על חום שבת למשך כל הלילה. להוציא ולהגיש עם סלסת סחוג או סלט חצילים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר