מתכון לפסח: שוק טלה ממולא בלימונים כבושים, פסיפלורה,קרמבולה מיובשת וזרש (אוכמניות פרסיות)
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאת השף שאול בן אדרת
מרכיבים
- 3 ק"ג שוק טלה אחורי מפורק מעצמות
- 1/2 ק"ג לימונים כבושים
- 10 שיני שום פרוסות
- 10 פסיפלורה – הפרי ללא קליפה (המחית)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות קטנות
- 3 כפות דבש
- 2 כפות מלח גס
- 1/2 כפית גרגרי כוסברה יבשה
- 50 ג' קרמבולה מיובשת
- 50 ג' זרש
אופן ההכנה
לערבב את כל רכיבי הרוטב ולמלא את שוק הטלה בחצי מכמות הרוטב. לקשור בחוט שפגט ולאפות בתנור בחום בינוני במשך שעה. להוסיף כוס שמפניה. את הרוטב הנותר לצקת מעל הבשר כרבע שעה לפני תום הבישול. להגיש שלם ולפרוס בשולחן לעיני הסועדים.