מרק בטטה עם גי'נג'ר
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
למרק בטטה אינספור יתרונות: הוא קרמי, צמחוני ובעל צבע מהמם. אז מה עוד נשאר לעשות כדי להפתיע? להוסיף לו ג'ינג'ר ולא להפסיק להסמיק מרוב מחמאות...
מרכיבים
- 1 ק''ג בטטה
- 1 ק''ג תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- 2 בצלים לבנים
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי וקצת מהגבעולים
- 50 גר' שורש ג'ינג'ר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- להגשה:
- 1 כפית טריאקי
- 1 כפית שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה
מקלפים את הירקות והשורשים וחותכים אותם בגודל אחיד (קוביות של 1 ס''מ בערך), שמים בסיר ומכסים במים וקצת מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים בערך חצי שעה עד שהירקות מתרככים ומתחילים להתפורר. מעבירים את המרק לבלנדר (לא עד הסוף כדי שלא ישפריץ) וטוחנים היטב עד שמקבלים מרקם חלק ככל האפשר. מסננים דרך מסננת דקה (לתוצאה מיירבית). את המרק מחזירים לסיר ומוסיפים עוד קצת מים (תלוי כמה דליל רוצים את המרק), מרתיחים שוב ומתבלים במלח ופלפל לבן.
להגשה – מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום שחור ולבן ובמעט טריאקי מתוק.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת בנטו
לילנבלום 20, תל אביב
הצג טלפון
03-5161718
|