עוגת אספרסו קרמל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת אספרסו קרמל ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- העוגה:
- 220 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף)
- 6 ביצים מופרדות
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 160 גרם אגוזים טחונים (1 כוס)
- 40 גרם אגוזים קצוצים גס (1 כוס)
- 210 גרם שקדים טחונים (2 ו-1/2 כוסות)
- 2 כפות ברנדי
- סירופ קרמל:
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- קורט מלח ים אטלנטי
- קרם קפה:
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפיות סוכר
- 1 מנת אספרסו או 2 כפות ליקר קלואה
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
- ציפוי שבבי קרמל:
- 400 גרם סוכר (2 כוסות)
אופן ההכנה
העוגה
•מחממים את התנור ל 170 מעלות.
•מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
•מקציפים לחוד את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
•מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף הלבן.
•מוסיפים תוך כדי תנועות קיפול את האגוזים, השקדים, הברנדי ולבסוף את השמן.
•יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 עד 45 דקות.
•מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
סירופ קרמל:
•ממיסים סוכר עם קורט המלח במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל.
•מחממים לחוד שמנת מתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים אותה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקרמל.
•ממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת סירופ חלק.
•יוצקים על העוגה ומצננים כחצי שעה
קרם קפה:
•מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים מעל העוגה.
שבבי קרמל:
•ממיסים את הסוכר במחבת כבדה על להבה נמוכה עד לקבלת הקרמל.
•שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד לקבלת שכבה קשה אחידה וקשה
•שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל העוגה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
בית קפה רולדין עזריאלי
דרך מנחם בגין 132, קניון עזריאלי, קומה שניה, תל אביב
הצג טלפון
03-6081120
|