מתכון למקרון שוקולד
ענת- קונדיטוריה שמו
23/03/2009
- מתאים ל: 90 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגיה קלאסית לפסח באדיבות הקונדיטור מיקי שמו
מרכיבים
- חומרים לעוגיות:
- 5 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
- 380 גר' אבקת סוכר
- 40 גר' קקאו
- 200 גר' אבקת שקדים
- מילוי:
- 100 גר' שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לעוגיות:
1.מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2.מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
3.מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4.מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
5.אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.
אופן הכנת המילוי:
מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
אופן עריכה:
הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.
הערות
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני