עוגת קוקוס שוקולד חלב
- מתאים ל: 16 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דמיינו לעצמכם שכבה ראשונה של קוקוס, שנייה של גנאש שוקולד חלב מוקצף ולמעלה, אם זה לא מספיק, עוד קצת שוקולד... עתה פקחו את העיניים- את החלום הזה ניתן להפוך למציאות בסיוע המתכון הבא!
מרכיבים
- לגנאש שוקולד:
- 500 מ''ל שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' שוקולד חלב
- לתחתית קוקוס:
- 150 גר' חלבונים (5 יח')
- 240 גר' סוכר (כוס מלאה)
- 300 גר' קוקוס
- 75 גר' ריבת משמש חלקה (3 כפות)
- לציפוי:
- 250 מ''ל שמנת מתוקה
- 150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
גנאש שוקולד:
1. לחמם השמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.
2. לחכות 4 שניות ולערבב עד להמסה מלאה וחלקה.
3. לשים בכלי סגור לקירור לפחות 6 שעות (רצוי יום לפני).
תחתית הקוקוס:
1. לערבב חלבונים וסוכר בקערה, לשים מעל סיר עם מים רותחים (אן-מארי) עד להמסת הסוכר ב- 30 מעלות.
2. להוריד מן האש, להוסיף קוקוס לתערובת החלבון, לערבב ולהוסיף את הריבה. לערבב עד אחידות.
3. לשטח את המסה בתבנית.
4. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות בתבנית בגודל 30X40כ 8-10 דק' עד שמזהיב.
ציפוי השוקולד:
1. להביא שמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.
2. לערבב עד להמסה מוחלטת, לשים בצד כדי שיתקרר מעט.
הרכבת העוגה וחיתוך:
1. מקציפים את גנאש השוקולד בעזרת וו גיטרה עד למרקם מוס עדין (לא להקציף יותר מדי, עלול להתפרק).
2. מורחים את הגנאש המוקצף מעל תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא להתייצבות.
3. כשהגנאש שלנו כבר כמעט קפוא, ניתן לצפות את העוגה.
4. שופכים את הציפוי ומניעים את התבנית מצד לצד, עד לכיסוי אחיד ומאחסנים בהקפאה.
5. מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות (5X5) בעזרת סכין חלקה עם להב ארוכה ומים חמים. רצוי לחתוך לקוביות רק לאחר שהעוגה קפאה, על מנת שהחיתוך יצא מדויק.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מאפיית לחמים
החשמונאים 103, תל אביב
הצג טלפון
053-8094318
|