אוזני המן במילוי קפה לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 30 דקות כולל אפיה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון פשוט לאוזני המן,
אוזני המן מיוחדות עם קפה וברנדי, לחג פורים.
מרכיבים
- לבצק:
- 2 כפיות נס קפה
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה
- 300 גרם קמח
- 4 כפות ברנדי
- למלית:
- 2 כפות אספרסו
- 100 גרם שקדים קצוצים
- 100 גרם צימוקמים קצוצים
- 1/2 כוס ליקר אמרטו
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
אופן ההכנה
1. מערבבים ביד או במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק. מניחים לקירור במקרר למשך כשעה.
2. את המלית מכינים בתוך סיר קטן, על אש נמוכה עד לקבלת סמיכות ומסה דביקה – יש להקפיד שהסוכר יימס עד תומו.
3. פותחים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס''מ, קורצים עיגולים בגודל כוס.
4. מניחים כפית מהמילוי ועליו במרכז כל עיגול מניחים פול קפה וסוגרים לאוזן.
5. אופים כ- 15 דקות בחום של 170 מעלות. ניתן לאפות זמן רב יותר להשחמה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
הבצק והמילוי מעולים (אבל לא לאזני המן
nono
(24/03/2005 14:23:00)
הכנתי היום את אזני ההמן האלה. המילוי טעים בצורה פושעת. הבצק כל כך רך ופריך. קצת קשה לרדד אותו כשהוא קר מהמקרר. קשה עוד יותר לקפל אותו לאזן המן. באפיה הבצק נמס, אזן ההמן נפתחת והמילוי בורח החוצה.
יחד עם זאת, השילוב בין הבצק למילוי פשוט מדהים!!!!