מקרוד – עוגיות טוניסאיות לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות דינה ומשה גבסי ממושב איתן
מתכוני עדות למאכלי פורים ממיטב בשלני פסטיבל אוכל כפרי ה-9 ביואב יהודה
מרכיבים
- מצרכים לעיסת הבצק:
- 1 ק"ג סולת
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות שמן
- מצרכים למילוי:
- 2 חבילות תמרים כבושים ללא גלעינים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית ציפורן טחון
- מעט שמן לערבוב עם התערובת מילוי
- שמן לטיגון עמוק
- מצרכים לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים
אופן ההכנה
בצק:
מחממים את השמן בסיר, מורידים מהאש ומערבבים את כל החומרים, ניתן להוסיף מים פושרים עד ליצירת עיסה אחידה..
מחלקים את העיסה ל-6 חלקים, מרדדים כל חלק (לעלה לא דק מדי), מורחים במילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מטגנים בשמן עמוק את העוגיות ומניחים על נייר סופג.
בינתיים מכינים את הסירופ, מרתיחים בסיר את הסוכר והמיץ עד להמסת הסוכר ולקבלת רוטב סמיך כדבש.
טובלים את עוגיות המקרוד בסירופ ומניחים בכלי נפרד, ניתן לפזר שומשום מעל.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר