אוזני המן נוסח בסגנון מרוקאי לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות עליה גבאי ממושב גפן
מתכוני עדות למאכלי פורים ממיטב בשלני פסטיבל אוכל כפרי ה-9 ביואב יהודה
מרכיבים
- מצרכים לבצק:
- קילו קמח
- 6 חלמונים
- כוס סוכר
- 1 א.אפייה
- 6 כפות יין לבן
- קליפת לימון מגורדת מלימון 1
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 450 גר' מרגרינה בטמפ' חדר (נוחה לעבודה)
- מצרכים למילוי:
- חבילה אחת של ממרח תמרים
- 3 כפות קוקוס
- 3 כפות של שומשום קלוי
- כוס אגוזי פקאן קצוצים
- מעט קינמון לפי הטעם
- כף יין לבן
אופן ההכנה
בצק:
לשים את כל החומרים לבצק אחיד ומשהים במקרר לשעה.
מילוי:
מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
להכנת אוזני ההמן:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ או יותר לפי העדפה. קורצים עיגולים בקוטר המועדף שמים במרכז את המלית הרצויה וצובטים שלוש דפנות פנימה ליצירת משולש.
אופים בחום של 160 מעלות בין 10 – 15 דק' או עד להזהבת המאפה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר