אוזני המן נוסח יהדות פרס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שושי שמחי ממושב שפיר
מתכוני עדות למאכלי פורים ממיטב בשלני פסטיבל אוכל כפרי ה-9 ביואב יהודה
מרכיבים
- מצרכים לבצק:
- קילו קמח מנופה
- 2 חבילות א.אפייה
- כף תמצית וניל אמיתית
- 3/4 כוס סוכר
- 200 גר' מרגרינה (שושי ממליצה על עץ הזית) בטמפ' החדר
- 1/2 כוס שמן קנולה
- כוס מיץ תפוזים טרי
- מילוי:
- ריבת החבושים המפורסמת של שושי
- מתכון לריבת חבושים (כמות גדולה):
- קילו חבושים חתוכים לקוביות, קילו סוכר מיץ מ-3 לימונים קטנים וקצת קינמון לטעם.
- להכנת המילוי:
- מערבבים במג'ימיקס את כמות הריבה הרצויה עם אגוזי מלך לפי הטעם עד למרקם גס ומשחתי.
אופן ההכנה
בצק:
לשים את כל המצרכים לבצק אחיד ונותנים לו לנוח 1/2 שעה.
הכנת הריבה:
מבשלים את כל החומרים יחד בסיר ומערבבים מדי פעם עד לריכוך הפרי ומקררים.
להכנת אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר המועדף שמים במרכז את המלית הרצויה וצובטים שלוש דפנות פנימה ליצירת משולש.
אופים בחום של 160 מעלות בין 10 – 15 דק' או עד להזהבת המאפה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר