אוזני המן בסגנון יהדות דרום אפריקה לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מייק המרשלג מהביסטרו של מייק ושרון בגלאון
מתכוני עדות למאכלי פורים ממיטב בשלני פסטיבל אוכל כפרי ה-9 ביואב יהודה
מרכיבים
- מצרכים -לבצק
- חצי כוס מים חמים
- 2 חבילות שמרית
- חצי כוס חלב חם
- חצי כוס חמאה מומסת
- 2 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 2 כפיות מלח
- 4.5 כוסות קמח
- מצרכים למילוי הבצק – לבחירתכם אחד מהמילויים המסורתיים: מילוי גבינה או פרג
- מצרכים למילוי גבינה
- קופסא אחת של גבינה לבנה 5%
- חצי כוס סוכר
- וחצי כוס צימוקים
- לערבב את הכל עד קבלת מרקם אחיד.
- מצרכים למילוי פרג
- כוס אחת של פרג
- כוס אחת של חלב.
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות דבש
- גרידת תפוח אחד
- לערבב את הכל עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן ההכנה
אופן הכנה
להמיס את השמרים במים החמים, לערבב את כל המצרכים הנוספים עד לקבלת מרקם בצק חלק.
ללוש את הבצק על משטח מקומח, ולהניחו לאחר מכן בקערה משומנת ולכסות את הקערה במטלית לחה - על מנת שהבצק יתפח במשך שעה וחצי.
להוציא את האוויר מהבצק התפוח בתוך הקערה עם הידיים ולתת לו חצי שעה נוספת לתפוח בשנית.
לרדד את הבצק ולחתוך לרבועים (בערך בגודל 10X10 ס"מ), להכניס את המילוי הרצוי במרכז כל ריבוע, לקפל את הקצוות פנימה כך שתהיה מעטפת סגורה ולהמתין 10 דקות לפני הכנסה לתנור.
לפני הכנסה לתנור, להבריש עם ביצה טרופה וחלב.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות ולאפות במשך 12-15 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר