אוזני המן בניחוח קינמון ושקדים לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מישל בן שטרית, שף ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים
מרכיבים
- 2 ק"ג קמח
- 750 גר' אבקת סוכר
- 1.5 גר' חמאה
- 150 גר' קינמון
- 6 יח' ביצים
- ½ חמאה
- 250 גר' שקדים
- 1 ק"ג סוכר
- 20 יח' ביצים
- 12 גר' אבקת אפייה
- 500 גר' קורונפלור
אופן ההכנה
להקציף את החמאה.
להוסיף את הסוכר בהדרגה, את הביצים, את הקמח, את הקינמון ולערבב ביחד.
להוסיף את החמאה המוקצפת.
אין לעבד את הבצק יתר על המידה. להכניס את הבצק לקירור.
ליצור עיגולים בקוטר 10 ס"מ ועובי 4 מ"מ.
לזלף את קרם השקדים ולאפות בחום 160-170 מעלות במשך כ-15 דק'.
לקרם שקדים:
להקציף חמאה עם סוכר. להוסיף את הביצים בהדרגה ולאחר מכן שקדים, אבקת אפיה וקורונפלור. להכניס לקירור.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר