אוסובוקו טלה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 120
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל קדירה של טלה בירקות שורש, מתכון אידאלי לערבי חג וארוחות שישי בערב. באדיבות השף אורי ארנון.
מרכיבים
- 4 יח אוסובוקו טלה (שוק)
- 100 גרם קמח
- 150 סמ"ק שמן זית
- 150 גרם בצל חתוך לקוביות
- 150 גרם גזר חתוך לקוביות
- 150 גרם שורש סלרי חתוך לקוביות
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כוס יין לבן
- 2 כפות עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות ציר בקר
- מלח
- פלפל
- אורגנו יבש
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 גגרידת תפוז ולימון
אופן ההכנה
מקמחים את נתחי האוסובוקו, מנערי משאריות ומטגנים לסגירה בסיר עם מחצית מכמות השמן,
ביתר השמן מטגנים את שלושת הירקות, מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות וממשיכים לטגן.
מוסיפים יין לבן וציר בקר מרתיחים ומתבלים.
מניחים בתבנית את שוקי הטלה , מעליהם את הירקות ואת הנזלים, ומכסים בנייר כסף.
צולים בתנור מינימום שעה וחצי ב200 מעלות עד ריכוך מלא.
בהגשה מפזרים את הגרידת תפוז ולינ=מון ואת הפטרוזליה הקצוצה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ארנולד'ס
אקליפטוס 3, רמת ישי
הצג טלפון
04-9522211
|