אוזני המן במילוי פרג לפורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חגיגת התחפושות הפורימית כבר איתנו ועימה מתכוני החג האנינים לאוזני המן. על מנת שתכינו לכם את אוזני ההמן המובחרות ביותר בחרנו להגיש לכם מתכון טרי טרי מהמגילה!
באדיבות הקונדיטור דקל אשכנזי מ''מכללת השף''- לגזור ולשמור!!!
מרכיבים
- בצק:
- 200 ג' סוכר.
- 400 ג' חמאה.
- 600 ג' קמח.
- 2 חלמוני ביצה.
- תמצית וניל וגרידת לימון
- חומרים למלית פרג:
- 100 ג' פרג טחון טרי.
- 50 ג' סוכר.
- 50 ג' דבש.
- 100 ג' חמאה.
- 100 סמ''ק חלב.
- מעט פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
- 100 ג' אגוזים טחונים.
אופן ההכנה
מעבדים סוכר וחמאה ומוסיפים חלמונים, וניל וגרידת לימון ולבסוף את הקמח.
מעבדים לבצק אחיד וחלק, עוטפים ומקררים.
מביאים לרתיחה סוכר, דבש, חלב וחמאה ומוסיפים פרג ואגוזים. מבשלים מס' דקות וקושרים במעט פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
מצננים היטב.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח עם מעט קמח לעלה בעובי 1/2 ס''מ וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס''מ,
ממלאים במלית פרג כמות של כ - 1 כפית מהמילוי וסוגרים את הקצוות בעזרת קצוות האצבעות.
עורכים על מגש מרופד בנייר פרגמנט ואופים בחום 180 - 200 מעלות כ - 10- 15 דקות עד להזהבת הבצק
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
הערות
בתאבון וחג פורים שמח!
אוזני המן בתמונה באדיבות קונדטוריה פיס אוף קייק
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:פיס אוף קייק