Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת פרג רכה ועשירה

עוגת פרג רכה ועשירה

עוגת פרג רכה ועשירה

תיאור המתכון

מתכון מצוין של דורית שקד מהרצליה

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך.
2. מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר וקורט מלח לקצף מבריק וגמיש.
3. מקציפים חמאה, חלמונים, סוכר ניל וכוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
4. לקציפת החלמונים מוסיפים את גרידת הלימון ובהדרגה, לסירוגין את הקמח, האשל, קוקוס ופרג עד אשר מתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים. מכניסים לתנור האפיה . אופים כ35 דק' או עד שהעוגה מוכנה.
5. מוציאים ומצננים.
6. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ומוסיפים לו בהדרגה חמאה וקוניאק שופכים מיד על פני העוגה ומחליקים בעזרת מרית.
7. מצננים לפני הפריסה .


תגובות

  1. עוגת פרג וקוקוס נתי (18/06/2005 08:21:00)
    ממליצה בחום על עוגת הפרג. טעם נפלא
  2. עוגה מעולה!!!! tamara (10/09/2005 20:27:00)
  3. מה גודל התבנית המומלץ רויטל (13/12/2005 12:25:00)
    מה גודל התבנית
  4. האם אפשר להחליף את הקוניאק במשהו אחר ללא אלכוהול נורה (14/05/2006 16:34:00)
  5. לנורה (מס' 4) אורלי (20/12/2006 14:31:00)
    גם אני כמוך מעדיפה להוריד את האלכוהול ולכן אני נוהגת להמירו בחלב. במקרה הזה: במקום 3 כפות קוניאק שימי 3 כפות חלב. זה תמיד יוצא נהדר! בהצלחה! :-)
  6. עוגת פרג משי (13/03/2007 15:12:00)
    העוגה מעולה - רק שבמקום 125 גר' חמאה השתמשתי ב- 75 גר' חמאה בלבד.
    לציפוי השוקולד השתמשתי ב-25 גר' חמאה
    וזה יוצא מצוין
  7. עוגה נהדרת ציפוי קרם -כמות האלכוהול גדולה מדי רויטל (21/04/2007 08:05:00)
  8. עוגה משובחת ביותר. dana (12/11/2007 15:03:00)
  9. ממש מעולה ilani (20/01/2008 16:15:00)
    כשאפיתי את העוגה כל הבית התמלא ריח טוב וגם הטעם מעולה
  10. עוגה מעולה!!!!!! שולי (02/03/2008 10:56:00)
    העוגה יוצאת נימוחה וטעימה ואי אפשר להפסיק לאכול אותה .
  11. האם אכן מדובר בפרג לא טחון, או ששכחו לציין? רוצה לאפות היום (20/03/2008 11:35:00)
  12. עוגה מדהימה סיגל (07/07/2008 08:45:00)
    הכנת העוגה קלה מאוד והטעם עשיר מאוד
    אחלה עוגה , תודה רבה על המתכון
    אשמח לקבל עוד כאלה
  13. עוגת פרג:( אביה (10/10/2008 15:13:00)
    באיזו תבנית מכינים את העוגה?
  14. אופציה אחרת לציפוי meme (10/04/2009 07:16:00)
    עדיף להקציף ביד שניים שמנת חמוצה עם שניים סוכר וניל , למרוח מעל העוגה ולאפות עוד חמש דקות ולהוציא להתקרר, זה מאד טעים!!
  15. שמנת חמוצה או מתוקה ימית (25/06/2009 22:50:00)
    האם יש להשתמש בשמנת חמוצה או מתוקה?
  16. עוגה מעולה!! חסויה (03/01/2010 19:17:00)
    כולם במשפחה נורא התלהבו, וכששאלו אותי על המתכון, אמרתי שהוא מהאינטרנט..
  17. עוגה משובחת דלית (05/02/2010 16:08:00)
    טעימה ונימוחה בפה, אני שידרגתי אותה כך: אחרי מריחת הקרם החזרתי את העוגה לתנור כבוי למשך חמש דקות לשם התייצבות הקרם על העוגה, לאחר מכן לקחתי שוקולד מריר וגרדתי אותו על העוגה - זה נותן הן יופי לעוגה והן טעם.
  18. מתכון מנצח!!!! עמית ושלי (20/08/2011 17:10:00)