אוזני המן לפורים 2009
- מתאים ל: 25-30 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות ברי סייג- לחם טאטי
מרכיבים
- מרכיבים לבצק :
- 150 גר אבקת סוכר
- 270 גר חמאה
- 450 גר' קמח לבן
- 2 גר' אבקת אפייה
- 60 גר' שמנת מתוקה
- תמצית וניל (איכותית)
- מלית אגוזים ותבלינים:
- 100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
- 50 גר' אגוזי מלח קצוצים דק
- 50 גר' סוכר לבן
- 5 גר' קינמון טחון
- 1 גר' הל טחון
- 1 חלבון מביצה M
- 25 גר' דבש
- הכנה: מערבבים הכל בעזרת כף עץ ושומרים בקירור עד לשימוש.
- מלית תמרים:
- 100 גר' תמר מזן מהג'ול חתוך גס
- 20 גר' חמאה מומסת
- 20 גר' אגוזים קצוצים
- 2 גר' קינמון טחון
- הכנה: מערבבים הכל עד קבלת עיסה דביקה ושומרים בקירור עד השימוש
- מלית פרג והדרים:
- 20 גר' דבש
- 150 גר' חלב
- 150 גר' סוכר לבן
- 40 גר' חמאה
- גרדת לימון מחצי לימון
- גרדת תפוז מחצי תפוז
- 150 גר' פרג טחון
- 50 גר' אגוז מלח טחון דק
- 2 גר' קינמון טחון
- מבשלים בסיר חלב סוכר, דבש, חמאה ווגרדות הלימון והתפוז עד רתיחה.
- לאחר הרתיחה מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים על אש נמוכה עד ביעבוע. תוך ערבוב מתמיד.
- מקררים ושומרים בקירור עד השימוש.
- מלית שוקולד:
- 300 גר' חלב
- 120 גר' סוכר לבן
- חצי כפית תמצית וניל (איכותי)
- 100 גר' חלב
- 60 גר' קמח לבן
- 3 ביצים שלמות M
- 200 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' שוקולד חלב
- 50 גר' חמאה
- הכנה:
- מרתיחים 300 גר' חלב עם סוכר ווניל
- בקערה נפרדת מערבבים 100 גר חלב עם קמח וביצים.
- כשהנוזלים בסיר רותחים מוסיפים את תערובת החלב והביצים
- ומערבבים עד בעבוע והסמכה.
- מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולדים והחמאה ומערבים עד לעיסה אחידה.
- שומרים בקירור עד השימוש.
אופן ההכנה
הכנה:
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה אבקת סוכר וחמאה עד קבלת פירורים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב.
לבסוף מוסיפים שמנת ומעבדים לבצק אחיד.
מקררים כשעה במקרר.
מרדדים בעזרת מארוך לאורך של כ 3 מ"מ וממלאים לפי הטעם (בערך בכפית גדושה).
קורצים בעזרת כוס לעיגולים בקוטר הרצוי, ממלאים בכפית גדושה של מלית, סוגרים בצורת משולש
מומלץ לשמור בקירור כשעה לפני האפייה
אופים כ 15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר