פרוסות סלמון ברוטב חרדל
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30-40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פרוסות סלמון אפויות ברוטב חרדל
מרכיבים
- 4 פרוסות סלמון מובחר בעובי 2 ס''מ (רצוי מהחלק המרכזי של דג במשקל 3 ק''ג)
- 4 כפות חרדל (רצוי חרדל רוסי-חזק)
אופן ההכנה
מפשירים את פרוסות הדגים לטמפ. החדר .
יוצרים מרינדה מהחרדל,מיץ הלימון,שמנת, שמן הזית והשום.
משרים את פרוסות הדג במרינדה לפחות ל שעה,ואם המרינדה לא מכסה את הפרוסות ,הופכים כל חצי שעה.
פורסים את הבצל לטבעות.
משמנים כלי חסין אש בשמן זית,מפזרים טבעות בצל כך שרצפת הכלי תרופד בבצל,מניחים את פרוסות הדג ויוצקים את המרינדה
על הדג (אם המרינדה התייבשה והיא סמיכה אפשר לדלל בחלב עד קבלת מקרם משחתי-נוזלי)
אופים בתנור חם 220 מעלות כ 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים את עלי השמיר.
מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים עם שמיר ושום עם שמן זית או תפוחי אדמה אפויים.
הערות
להכין בתזמון כשההגשה ישר מהתנור