חצילונים ממולאים בבשר טלה ברוטב שזיפים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הישר ממטבחה של סבתו, מביא השף והבעלים של מסעדת מיתוס, קובי עבד, מתכון לחצילונים ביתיים בטעם מתקתק. רעבים? קדימה, לעבודה!
מרכיבים
- למילוי:
- 1 ק''ג חצילוני שטח (באורך 5 ס''מ כל יחידה) מנוקים מהליבה
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ
- 1 כוס אורז לבן מבושל
- 500 גר' בשר טלה (ירך) טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 300 גר' שזיפים שחורים מגולענים
- 1 בצל בינוני פרוס לחצי (בצורת ירח)
- 2 מקלות קינמון
- 1 כוס יין אדום מתוק
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן/ מחמאה
אופן ההכנה
הכנת המנה:
מערבבים את כל רכיבי המילוי וממלאים את החצילים.
לאחר שמכינים את רכיבי המילוי, מסדרים במגש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות.
אופים כ- 10 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את כוס היין ומצמצמים את הרוטב.
מוסיפים את כל רכיבי הרוטב ומבשלים 15 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את הרוטב לחצילונים ומכסים ברדיד אלומיניום
ממשיכים לבשל בתנור בחום של 180 מעלות.
מגישים את המנה על צלחת הגשה. בתיאבון!
המתכון באדיבות
|
מסעדת מיתוס
ויצמן 2, מגדל אמות השקעות , תל אביב
הצג טלפון
072-3281690
|