קארי במיה
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקארי במיה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 40 גרם תמרהינדי שהושרה 15-20 דקות במים חמים
- 600 גרם במיה (לקצוץ את הקצוות)
- 4-5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי
- 1 שן שום
- 1-3 צ'ילי חריף
- 1 עגבנייה גדולה חתוכה גס
- 1 כפית כוסברה קצוצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- 1 תפו"א חתוך לקוביות (אפשר אם הקליפה)
אופן ההכנה
מערבבים את החלב קוקוס והתמרהינדי ביחד למרקם אחיד
בסיר או ווק צורבים את הבמיה מכל הצדדים עד להגעת צבע זהוב (אם צריך מוסיפים קצת שמן או גהי כדי שלא יידבק לתחתית). חשוב לצרוב את הבמיה לפחות 10 דקות שלמות כדי שיקבלו צבע וגם הרירים יפחתו. במעבד מזון קוצצים את הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי, מוסיפים את החלב קוקוס עם התמרהינדי, העגבנייה, הכוסברה, כמון, כורכום ומוסיפים מלח לפי הטעם, עד שנוצר רוטב בעל מרקם חלק (אפשר גם להוסיף את המוצרים ישירות לסיר ללא המעבד מזון לרוטב יותר סמיך ולא הומוגני). מחממים את הרוטב בסיר כ-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים לו את תפו"א. מוסיפים קצת מים לסיר ומגיעים לרתיחה. לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד שהתפו"א רך והרוטב נהיה סמיך. לאחר מכן מוסיפים את הבמיה ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אננדה
כל הארץ, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|