מלאי כופתה- כופתאות גבינה ברוטב עגבניות
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למלאי כופתה- כופתאות גבינה ברוטב עגבניות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לכופתאות:
- 2 בצל
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 גזרים
- חצי ראש כרובית
- (אפשר גם עוד ירקות כמו אפונה, קולורבי, קישואים ועוד)
- 4 כפות גדושות קמח
- 100 ג' גבינת ריקוטה
- כף וחצי קוקוס מגורד
- מעט מלח
- חצי גביע יוגורט או שמנת חמוצה
- 3 כפיות גאראם מסאלה
- צימוקים בלי הגבעול, או מיקס פירות יבשים טחונים.
- לרוטב:
- שמן או גהי
- 2 בצל
- 600 גרם רסק עגבניות קנוי או להכין מראש
- 3 כפיות גאראם מסאלה
- 2 עלי דפנה
- 4 גרגירי פלפל אנגלי
- מלח
אופן ההכנה
הכנת הכופתאות: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות קטנות. מבשלים בסיר עם מים רותחים עד
שהירקות רכים מאד. מסננים מנוזלים ומועכים את הירקות לפירה אחיד. רצוי לא להשתמש במעבד מזון כי יוצאים כך יותר נוזלים. לסנן את הפירה ממים לחלוטין, אפשר בעזרת מסננת דקה או לבשל את הירקות ללא מים בסיר למשך מס' דקות. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים- ריקוטה, קוקוס, מלח, יוגורט והגאראם מסאלה ולערבב היטב. להוסיף 4 כפות של קמח ולערבב עד שהקמח נספג בפירה ומקשה אותו. אם הפירה לא מספיק קשה להוסיף עוד קמח בהדרגה כל פעם כף אחת שטוחה. מהפירה אנו יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, במרכז הכדור אנו יוצרים גומה ודוחפים צימוק או קשיו, לסגור את הכדור שוב ולהדק. מקמחים מעט את הכדורים. מטגנים בשמן עמוק, בזהירות כדי שלא יתפרקו לנו הכופתאות. להוציא למסננת.
הכנת הרוטב: מטגנים בצל בקצת שמן או גהי עד להשחמתו, מוסיפים את הרסק עגבניות, מוסיפים תיבול
של גאראם מסאלה, מלח, פלפל אנגלי ועלי הדפנה. אפשר להוסיף גם טיפה מיץ לימון ושן שום כתושה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך קצת ומוכן
הערות
הגשה:
להוציא את עלי הדפנה והפלפל האנגלי מהרוטב. להוסיף לרוטב את הכופתאות, ולבשל ביחד כ-5 דקות על אש נמוכה כדי שהטעמים ייספגו בכופתאות. לפני ההגשה אפשר לגרד על הכופתאות מעט גבינה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אננדה
כל הארץ, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|