פאלאק פניר
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפאלאק פניר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 קילו עלי תרד
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפיות גאראם מסאלה
- 1 כפית כמון
- ½ כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 שן שום
- קורט שאטה
- 1 כפית כורכום
- 4-5 גבעולי כוסברה קצוצים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 40 גרם תמרהינדי שהושרה 15-20 דקות במים חמים
- פניר או טופו
- להכנת הפניר: 1 ליטר חלב
- 1 לימון טרי
אופן ההכנה
אופן ההכנה של הפניר:
מרתיחים 1 ליטר חלב (לפחות 3% אחוזי שומן). מסירים מהאש ומוסיפים
מיץ מלימון אחד (בשום פנים ואופן לא משומר). מרתיחים שוב ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהחלב נקרש. יוצקים את הבלילה לתוך בד המונח בתוך מסננת. אוספים את פינות יריעת הבד ולוחצים את הצרור בעדינות כדי להוציא את הנוזלים מהחלב שנקרש. מעצבים את הצרור לצורת קובייה. שמים על הקובייה קרש חיתוך או צלחת כבדה ומניחים לשעתיים.
אופן ההכנה של פאלאק פניר:
שמים תרד במים רותחים עד להתרככות. כשרך מרסקים בבלנדר. מטגנים
בסיר בצל עד השחמה עם גהי או בשמן רגיל, מוסיפים גאראם מסאלה, כמון, ג'ינג'ר, שום, שאטה, כורכום וכוסברה. מוסיפים את העגבנייה ונוזלי התמרהינדי, ממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומערבבים. בנפרד מטגנים את הפניר בזהירות שלא יתפרק עד להשחמה (אפשר להשתמש במקום הפניר בטופו). מערבבים בניהם בזהירות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אננדה
כל הארץ, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|