Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> יונה במילוי פירות יבשים ברוטב דבש ושום לט"ו בשבט

יונה במילוי פירות יבשים ברוטב דבש ושום לט"ו בשבט

יונה במילוי פירות יבשים ברוטב דבש ושום לט"ו בשבט

תיאור המתכון

מתכון של השף מרטין שחף-בר מ''הגושרים מלון בטבע''

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנה
לרוטב: לערבב את היין עם ציר העוף ,שום ודבש,להרתיח ולהנמיך את האש,לבשל כ-20 דקות חום בינוני.
לערבב את הקורנפלור עם סויה ומעט מים עד קבלת בלילה חלקה. להוסיף לנוזלים תוך כדי בחישה ולהרתיח פעם שנייה.ולכבות.
יונים: לטגן בשמן זית את הבצל עד לשקיפות,להוסיף את בשר העגל ולטגן עד שהבשר מתפורר לחלוטין,להוסיף את הפירות היבשים ,לטבל במלח ,פלפל וקינמון,
לקרר את המילוי להוסיף פטרוזיליה קצוצה .
למלא את חלל בטן היונה ובעזרת קיסם –שניים להצמיד את הרגליים,למרוח את הרוטב על היונה ולצלות בתנור 180 מעלות למשך 40 דקות.

תגובות

  1. איפה אפשר לקנות בשר יונים? ציפי (03/08/2009 12:36:00)