לביבות כרובית להכנה בגזייה
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון לקוח מתוך סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים – מתובלים בסיפורים ובבישולים בטבע בהוצאת מסלולים > להתאהב בארץ מחדש.
הכרובית היא אחד הירקות הפופולאריים ביותר – ניתן להכין ממנה פשטידות, מקרימים אותה בגבינה או כובשים אותה ברוטב לימון.
מרכיבים
- 1 כרובית
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מים
- חצי כפית מלח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הגבעולים הקשים, מכניסים לסיר וממלאים אותו במים, עד לכיסוי פרחי הכרובית. מניחים את הסיר על הגזייה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל את פרחי הכרובית על אש קטנה כ-15 דקות, עד שיתרככו. במקביל, מקלפים את שיני השום וכותשים אותן, ואת הפטרוזיליה קוצצים דק-דק.
מסננים את פרחי הכרובית מהמים, מעבירים לקערה, ומועכים אותם למחית בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הביצים, את הקמח, את השום הכתוש, את הפטרוזיליה הקצוצה, את המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב.
מניחים את המחבת על הגזייה, יוצקים מעט שמן וממתינים שיתחמם. כאשר השמן חם, מנמיכים מעט את האש, ויוצקים לתוך המחבת כף מהתערובת. הדרך הטובה ביותר ליציקת הלביבות היא למלא כף בתערובת, ולהוריד אותה בזהירות רבה באמצעות כף נוספת. מטגנים כ-5 דקות עד שהלביבות מזהיבות, הופכים ומטגנים את הצד השני כ-5 דקות נוספות. בתיאבון!
הערות
המתכון מתאים להכנה בתנאי שטח – בטבע
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
ניסיתי...
ליאור
(11/06/2009 21:13:00)
ניסיתי להכין את הלביבות, זה היה ממש קל, מהיר ובעיקר ממש ממש ממש טעים!!
שווה.