Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > פסטה ואטריות צמחוניים> ניוקי ברוטב שמן זית, ארטישוק ירוק ופטריות

ניוקי ברוטב שמן זית, ארטישוק ירוק ופטריות

ניוקי ברוטב שמן זית, ארטישוק ירוק ופטריות

תיאור המתכון

ישנם אינספור רטבים לניוקי הקלאסי- לפניכם מתכון לניוקי בליווי רוטב מיוחד, מרענן ומקורי. לאכול וללקק את האצבעות!

מרכיבים

סופרה ראשון לציון

אופן ההכנה

ייבוש תפוחי האדמה:
דוקרים את תפוח האדמה ומסדרים על מגש שבו פיזרנו את המלח גס. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה. מוציאים מהתנור, חותכים באמצע ומוציאים את התוכן של תפוחי האדמה, מעבירים למגש נקי ומכניסים לתנור לייבוש נוסף למשך 20 דקות. לערבב מדי פעם.
את התוכן של תפוחי האדמה מועכים ומעבירים במסננת דקה. מוסיפים קמח, מלח דק וחלמונים, מעבדים לבצק אחיד. מרדדים ל''נקניקים'' של בצק וחותכים לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
מחממים סיר גדול עם מים רותחים ומכינים במקביל קערה עם מי קרח. מכניסים את הניוקי לתוך הסיר ומבשלים עד שהם צפים. מרימים עם כף מחוררת ומעבירים למי הקרח.
כשהניוקי מתקררים לסנן.

להכנת הרוטב:
מקפיצים את השום עם הארטישוק והפטריות, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הניוקי ומערבבים במשך 5 דקות. מוסיפים את העירית, מורידים מהאש. שופכים מעט מיץ לימון ומפזרים גבינת פרמז'ן

המתכון באדיבות
בית קפה קדוש שלומציון המלכה 6, ירושלים הצג טלפון

תגובות

  1. הרוטב מאוד טעים! J (31/03/2010 19:02:00)
    הכנתי את המנה הזאת עם ניוקי מריקוטה, ויצא מעולה!
לחם בשר הרצליה אירועים חדש