מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק פטריות

מרק פטריות

תיאור המתכון

מרק פטריות חלבי.

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים בסיר 50 גרם חמאה. פורסים את הבצל היבש לרצועות ומטגנים מעט, מקלפי את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפיםאל הסיר ומטגנים יחד עם הבצל כ-5דקות.
מנקים אתהפטריותוחותכים אותם, מוסיפים אל הבצל ותפוחי האדמהומטגנים יחד עוד כ-5 דקות.
בנתיים בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבביםהיטב. מוסיפים בהדרגה את המנת המתוקה ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים. את הבלילה מחממים מספר דקות על האש ומוסיפים אל הסיר עם הירקות.
מוסיפים אל הסיר את החלב ואת המים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה (עם השגחה) עד שתפוחי האדמה יתרככו.

הערות

בעת תיבלון אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר.
אפשר להוסיף לפני ההגשה גבינת פרמזן מגוררת.

תגובות

  1. מדהים, מדהים, ושוב: מדהים מוריה (12/10/2004 12:52:00)
    המרק הזה פשוט... חבל''ז מזמ''ז שוק''ו ק''ר שוק''ו ח''ם.
  2. אכן מדהים סטלמך (12/12/2004 17:20:00)
  3. יצא פיצוץ, מתאים לימים קרים נירית (20/01/2006 20:28:00)
  4. נשמע מעולה. שאלה.. מורן (23/01/2006 22:54:00)
    חובה 2 סוגי פטריות? ואם כן, אז מהם החורש? פטריות יער?
  5. שאלה שירה דרורי (28/09/2006 23:41:00)
    המתכון נשמע מצויין רק רציתי לדעת בערך כמה קלוריות יש במרק תודה
  6. ניסינו, ויצא מצויין ניצן (25/11/2007 00:07:00)
  7. המרק מעולה! אילנה (28/11/2007 19:25:00)
    המרק פשוט להכנה וטעים מאד - לא פחות ממרק פטריות מוקרם של מסעדות (אם לא יותר). ממליצה בחום. מס' טיפים: 1. אני מעדיפה לשים שני תפוחי אדמה. 2. עשיתי פעם אחת ללא פטריות חורש והמרק היה גם מאד טעים. בתיאבון...
  8. מה זה בצל יבש? נירית (22/03/2009 17:30:00)
    נשמע מעניין אבל מה זה בצל יבש??? ירוק? רגיל?