צ'ילי קון קרנה עם טורטיות, סלסה מקסיקנה וגוואקמולי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
ניחוחות של חורף מהבילים עם שף עדי שוורץ
מרכיבים
- •1 ק''ג בשר איכותי טחון גס ביותר (עדיף אנטריקוט, צוואר, שפונדרה או פאלדה – שיהיה לפחות 40% שומן)
- •12 שיני שום טרי כתושות
- •2 כוסות בצל קצוץ (ניתן לערבב בצל סגול ולבן)
- •1 כוס פלפל ירוק
- •1 כוס סלרי קצוץ
- •1 כוס גזר קצוץ
- •4 כפות אבקת צ'ילי (לא החריפה) - שושקה
- •1 כף כמון
- •2 כפות סוכר
- •1 כף מלח
- •1/4 כפית פלפל צ'ילי חריף קאיין (הפלפל הכי חריף שקיים), לאוהבי החריף ניתן להוסיף בהדרגה עד 4 כפות – ראו הוזהרתם!!!!
- •1 כף אבקת צ'ילי צ'יפוטלה מעושנת לא חריפה (אופציונאלי – נותן טעם מעושן עם חריפות עדינה).
- •2 כפות חרדל דיז'ון
- •1/4 כוס רוטב וורצ'סטר (רוטב מוכן לסטייקים)
- •100 גר' רסק עגבניות
- •2 קופסאות שימורי עגבניות קלופות מרוסקות/ קוביות
- •3 כוסות שעועית אדומה מבושלת ומסוננת (ניתן להשתמש בשעועית משימורים מסוננת ושטופה)
- •1/4 כוס כוסברה - ניתן להחליף בפטרוזיליה
- •1 כוס בצל סגול קצוץ דק
- סלסה מקסיקאנה:
- 2 עגבניות בשלות
- 2 פלפלים אדומים קלויים
- 1 צ'ילי טרי קצוץ
- 1 בצל סגול
- 1 שן שום כתושה
- חופן כוסברה קצוצה
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל
- 1/4 כוס שמן זית
- גוואקמולי:
- 2 אבוקדו רכים אך לא מדי, חתוכים לקוביות
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- חופן עלי כוסברה קצוצה
- מיץ מלימון 1
- צ'ילי קצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן זית
אופן ההכנה
•קוצצים את כל הירקות לקוביות בגודל 1/2 ס''מ X 1/2 ס''מ.
•מחממים את השמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את הבשר, ומטגנים. מערבבים על מנת שהבשר לא יישרף.
•לאחר שהבשר שינה צבעו, והגיר את השומן, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים היטב במשך כחצי דקה, ומוסיפים את הבצל.
•מערבבים היטב למשך כ-4 דקות עד אשר הבצל הופך שקוף.
•מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים את הפלפלים הירוקים, הסלרי והגזר, ומערבבים היטב.
•מבשלים כ- 5 דקות, ומערבבים מדי פעם.
•מוסיפים את כל התבלינים: סוכר, צ'ילי, כמון, מלח, חרדל, רוטב וורצ'סטר והקאיין (רצוי להיזהר עם הקאיין, להוסיף פחות בהתחלה, ורק אם לא מספיק חריף, לאחר 10 דקות של בישול, להוסיף עוד) .
•מערבבים היטב וממשיכים לבשל.
•מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים היטב.
•מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השעועית וליטר מים, מערבבים היטב
•מביאים לרתיחה
•מנמיכים את האש לנמוכה ביותר
•מכסים חלקית את הסיר
•מבשלים לפחות שעתיים, כאשר מדי פעם מערבבים.
אופן הכנת הסלסה:
מעבירים את כל החומרים יחד למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד.
אופן הכנת הגוואקמולי:
בקערה מערבבים את כל חומרי הגוואקמולי.
מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ומתבלים.
המתכון באדיבות
|
חנות לגעת באוכל
לישנסקי 9, ראשון לציון
הצג טלפון
03-9520390
|