נזיד שעועית ובשר בקר בטעם מעושן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ניחוחות של חורף מהבילים עם שף עדי שוורץ
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר
- 150 גר חזה אווז חתוך לקוביות
- 250 גר נקניקיות מעושנות
- 3 בצלים חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 2 פלפלים אדומים או גמבה חתוך לרצועות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 500 גר שעועית לבנה מושרת במים למשך יממה
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ¼ כפית כוסברה מיובשת
- ¼ כפית כמון
- מלח , פלפל ,סוכר
- 2 עלי דפנה
- 1 ראש שום חצוי
- ציר בקר
אופן ההכנה
בסיר כבד עמוק מטגנים את קוביות חזה האווז במעט שמן ומוסיפים את הנקניקיות חתוכות לפרוסות .
מטגנים כ2-3 דקות מכל צד.
מטגנים את קוביות הבשר עד ל"סגירה" מכל הכיוונים.
מוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל,שורשים,גזר,פלפלים ושום.
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד כדקה, מוסיפים את הפפריקה ועלי הדפנה ואת יתרת התבלינים.
מוסיפים את השעועית הלבנה.
מכסים בנוזל/ציר בשר ל3/4 גובה , מביאים לרתיחה ומנמיכם את האש .
מבשלים כשעה או עד שהבשר מתרכך, מתבלים במלח פלפל ופפריקה חריפה, מוסיפים נוזלים במידת הצורך.
מבשלים עוד כ-1/2 שעה טועמים ומשלימים טעמים.
המתכון באדיבות
|
חנות לגעת באוכל
לישנסקי 9, ראשון לציון
הצג טלפון
03-9520390
|