גלילי חצילים ממולאים בשר טלה ברוטב קרם עגבניות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
ניחוחות של חורף מהבילים עם שף עדי שוורץ
מרכיבים
- חומרים:
- 3 חצילים פרוסים לרוחב בעובי ½ סנטימטר מומלחים במלח גס
- שמן לטיגון עמוק
- אופציה למשוך בשמן זית והשחים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות .
- למשך כ 7 דקות.
- למלית:
- 250 גר בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים
- 3 שיני שום
- 2 פרוסות לחם מושרות במים
- 1 ביצה
- פפריקה מתוקה,כורכום,כמון,מלח,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק
- צימוקי אוכמניות או גרגירי רימון
- לרוטב:
- 1 קופסא עגבניות קוביות
- שמן זית
- 4 שיני שום קצוצים
- 100 גר רסק עגבניות
- מלח,פלפל,פפריקה מתוקה
- ציר בשר
- כוסברה קצוצה
- 2 פלפלים חריפים חצויים
- 4 פלפלים אדומים מיובשים חתוכים לרצועות עבות מושרים במים חימם למשך כ 10 דקות
אופן ההכנה
מיבשים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן עמוק.
למעוניינים ניתן להבריש את החצילים בשמן זית ולכנס לתנור בחום 220 מעלות עד הזהבה. ומצננים.
מכינים את המלית: במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן זית עד הזהבה, מצננים, ומערבבים עם הבשר הטחון , מוסיפים את הכוסברה, פרוסות הלחם המסוננות קצוצה בסכין דקיק,שום כתוש ואת הרימונים או צימוקי האוכמניות.
מאחדים יחד את חומרי המלית, בקערית קטנה מערבבים את הביצה עם מעט מים והתבלינים ומוסיפים לתערובת הבשר, מאחדים יחד , יוצרים קציצת דוגמא, מטגנים ומשלימים טעמים.
מניחים לתערובת לנוח כ 20 דקות.
בסיר כבד מטגנים בשמן זית את שיני השום הקצוצים עד הזהבה,מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים קלות , מוסיפים את קוביות העגבניות, מוסיפים ציר בקר/מים ומתבלים.
מגלגלים את פרוסות החציל עם הבשר הטחון.
בסיר מסדרים שכבת פלחי תפוחי אדמה ומעל מסדרים את גלילי החצילים ומעל את הרוטב כך מסדרים את כל הגלילים בעדינות.
מוסיפים את הפלפלים החריפים החצויות וכמו כן את רצועות הפלפלים המתוקים שהושרו במים חמים.
מביאים לרתיחה ומנמיכם את הלהבה וממשיכים לבשל כשעה.
המתכון באדיבות
|
חנות לגעת באוכל
לישנסקי 9, ראשון לציון
הצג טלפון
03-9520390
|