פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה.
באדיבות קייטרינג-''מולי ומיכל''
מרכיבים
- 3 פרגיות שלמות
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס יין לבן יבש
- 100 גרם דבש
- למילוי:
- חצי קג' אורז בסמטי
- חצי ליטר מים-רותחים
- שמן זית
- 250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים,דבלים,תמרים,שזיפים ,כל מה שבא
- 100 גרם צנוברים קלויים
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי:
בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.
*במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .
בתיאבון!!!
הערות
המתכון הנ''ל באדיבות קייטרינג ''מולי ומיכל''
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/
קישורים:קייטרינג מולי ומיכל