Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים

פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים

פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים

תיאור המתכון

מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה.
באדיבות קייטרינג-''מולי ומיכל''

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים ומייבשים את הפרגיות.

המילוי:
בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.

הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.




*במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .

בתיאבון!!!

הערות

המתכון הנ''ל באדיבות קייטרינג ''מולי ומיכל''
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/


קישורים:
קייטרינג מולי ומיכל