צלעות טלה על מצע פריקי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פריקי היא חיטה שנקצרה בעודה ירוקה ועברה תהליך קלייה וייבוש, והיא נהדרת במיוחד כתוספת לבשר הטלה העסיסי. מתכון שהוא מעדן אמיתי, באדיבות השפית גלי ברמן.
מרכיבים
- 6-8 צלעות טלה
- 2 שיני שום
- חצי כוס לימון כבוש טחון
- מלח/פלפל
- רבע כוס מים חמים
- רבע כוס שמן קנולה
- לפריקי:
- 2 כוסות פריקי גס
- 3 כוסות מים רותחים
- 4בצלים קצוצים דק דק
- 1 כף מלח
- 200 גר' פטריות פורטובלו
- 1 צנצנת רבעי ארטישוק מוכן בשמן ועשבי תיבול
אופן ההכנה
להכנת הפריקי:
• בסיר עם מעט שמן זית לטגן את הבצל עד הזהבה.
• להוסיף את הפריקי, המלח, והפטריות. להוסיף מים, לערבב ולטעום ולתקן טעמים.
• להעביר לאש הכי נמוכה לסגור עם מכסה ולבשל כ- 20 דקות עד לריכוך הפריקי.
• להעביר לכלי ולהוסיף את הארטישוק. לערבב.
לצלעות טלה:
• לחמם תנור ל- 210 מעלות.
• בקערת ערבוב להניח את כל המצרכים. לערבב, לטעום ולתקן טעמים.
• ניתן להשרות את הבשר מחצי שעה ועד 12 שעות במרינדה.
• לאפות למשך 15 דקות או עד קבלת צבע צהוב.
להגשת המנה:
להניח את הפריקי ומעליו את הצלעות, לבזוק את הרוטב ולהגיש.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
הצג טלפון
053-8094618
|