Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> צלעות טלה על מצע פריקי

צלעות טלה על מצע פריקי

צלעות טלה על מצע פריקי

תיאור המתכון

פריקי היא חיטה שנקצרה בעודה ירוקה ועברה תהליך קלייה וייבוש, והיא נהדרת במיוחד כתוספת לבשר הטלה העסיסי. מתכון שהוא מעדן אמיתי, באדיבות השפית גלי ברמן.

מרכיבים

אופן ההכנה

להכנת הפריקי:
• בסיר עם מעט שמן זית לטגן את הבצל עד הזהבה.
• להוסיף את הפריקי, המלח, והפטריות. להוסיף מים, לערבב ולטעום ולתקן טעמים.
• להעביר לאש הכי נמוכה לסגור עם מכסה ולבשל כ- 20 דקות עד לריכוך הפריקי.
• להעביר לכלי ולהוסיף את הארטישוק. לערבב.

לצלעות טלה:
• לחמם תנור ל- 210 מעלות.
• בקערת ערבוב להניח את כל המצרכים. לערבב, לטעום ולתקן טעמים.
• ניתן להשרות את הבשר מחצי שעה ועד 12 שעות במרינדה.
• לאפות למשך 15 דקות או עד קבלת צבע צהוב.

להגשת המנה:
להניח את הפריקי ומעליו את הצלעות, לבזוק את הרוטב ולהגיש.

המתכון באדיבות
בית ספר לבישול ספייסס קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב הצג טלפון