גלילות ופל ממולאות בקרם תותים עם רוטב קיווי
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון חגיגי לארוחה בחג ט"ו בשבט
מאת אלי פרץ- שף הבית של חברת "אוכל ביתי ניר עציון"
מרכיבים
- 10 גלילות ופל גדולים או 20 גלילות ופל קטנים קנויים.
- *(יש בסופרים וקונדיטוריות מובחרות).
- 0.5 ליטר שמנת פרווה להקצפה.
- 2 סלסלאות תותים טריים.
- 100 גרם סוכר.
- 5 גרם מלח.
- 0.5 ק"ג קיווי קלוף וחתוך גס.
- 100 גרם ליקר פיזנט מנטה.
- 100 גרם סוכר.
- 2 יח' ציפורן.
- 200 גרם מים.
אופן ההכנה
1.מרסקים או חותכים את התותים דק.
2.מקציפים את השמנת ותוך כדי הקצפה מוספים את הסוכר והמלח בהדרגתיות. (הערה: המלח נותן דגש לשמנת).
3.לאחר שהקצפת מוכנה מבליעים את מחית התותים בקיפול לתוך הקצפת. וממלאים בשק זילוף לתוך הגלילות הקנויות.
לרוטב:
1.שמים בסיר על אש נמוכה את הקיווי, הסוכר והליקר ו – 2 יח' ציפורן, מערבבים ומביאים לרתיחה עד שמסמיך את עצמו.
2.אפשר להגיש את הגלילית עם רוטב חם או קר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר