שיפודי פירות יבשים ממולאים בגריל על מצע בטטה, אנטי פסטי בניחוח בוטנים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון חגיגי לארוחה בחג ט''ו בשבט
מאת אלי פרץ- שף הבית של חברת ''אוכל ביתי ניר עציון''
מרכיבים
- 20 יח' מקלות שיפודים.
- 20 יח' תאנים.
- 20 יח' משמש.
- 20 יח' שזיף מגולען.
- 20 יח' תמרים.
- 2 ק''ג בשר בקר טחון + שומן כבש טחון.
- 20 גרם פטרוזיליה קצוצה.
- 30 גרם צנוברים.
- 4 יח' בטטות גדולות.
- תבלינים: מלח, פלפל גרוס שחור, שום, לימון, רוזמרין, בהרט, קינמון, שמן זית, חמאת בוטנים.
אופן ההכנה
1.מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, שום, צנובר, בהרט וקינמון.
2.חותכים בפירות היבשים כיס למילוי, ממלאים, מהדקים ומשפדים על כל שיפוד סוג אחד של פרי יבש ממולא.
3.מקלפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לעובי של כ – 2 ס''מ, מברישים בשמן זית את הבטטה ומברישים בחמאת בוטנים, מתבלים במלח פלפל גרוס שחור, מפזרים טימין ורוזמרין קצוץ.
4.מכניסים לתנור חם כ – 200 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהבטטות מפוזרות למשך זמן כ – 20 דקות.
5.מסדרים על צלחת פלח בטטה ומניחים את שיפודי הגריל המוכנים על הבטטה.
6.אפשר להגיש על יד כל פחמימה שאוהבים.