תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מיוחד לט"ו בשבט
מרכיבים
- 1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
- 25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- 1 גזר, קצוץ
- 1/4 כפית קינמון
- 1/8 כפית הל
- קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
- קורט פלפל אנגלי
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)
- 2 כפות סילאן ( 1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
- 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
- עלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע
- 1/4 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה- חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי.
ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
מנמיכים את עצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
*הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.
בתאבון!
4
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר