מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח

תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח

תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח

תיאור המתכון

מתכון מיוחד לט"ו בשבט

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה- חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי.
ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
מנמיכים את עצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.

*הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.

בתאבון!
4